ELIN SIMONSSON

Dag 11 till 12

Publicerad 2014-09-07 01:19:28 i , ♥ 1 Månad i Malaysia & Indonesien,

Idag var bara en vanlig resdag, en av många när man reser såhär. Vi tog det lungt på förmiddan eftersom de va rätt dåligt väder. Gick runt och tog lite kort och packade. Vi hade betalat extra så vi fick checka ut vid halv 4 istället så dagen inte blev så lång. Vid 4 tog vi båten till fastlandet och sen en timma taxi till kota bahru där viskulle spendera en natt eftersom flyget gick vid 9 dan efter. Vi kom dit rätt sent, som vi ville eftersom det inte fanns nått att göra i stan så vi tog bara nått att äta och la oss. Dan efter blev det upp tidigt till flygplatsen för ännu en resdag. Först flyg tillbaka till kuala lumpur, väntetid på 5h sen flyg till tawau som ligger på borneo en helt annan ö. Från flygplatsen tog vi taxi 1h (ja vi åker mkt taxi men det är så smidigt och billigt! En timme i en taxi kostar ca 160kr) till staden semporna där vi stannade över natten.

Kommentarer

Postat av: Tove

Publicerad 2014-09-23 11:07:17

Ååh fy fan va kul ! Jävlar va du reser runt, haha. Jag har tusen ställen som jag tycker att man absolut inte får missa men sedan beror det ju lite på vad man vill göra.. Men eftersom att ni ska ta dykarcert så måste ni åka till Similanöarna som ska ha en av dom tio bästa dykplatserna i världen! Sen är dykar ön nummer ett Ko Tao som typ bara består utav dykskolor. Koh phangan har fullmoonparty som typ är ett MÅSTE om det pågår, dom har ju halfmoon, blackmoon och ja jävligt många fester som brukar vara skitstora, verkligen värt att ta del av. Där är det också perfekt att hyra moped och köra runt för trafiken är lugn.
Koh phi phi är min favorit ö, den är pissliten och har inte mycket att erbjuda mer än point view och båttur som tar en till Bamboo Island som är bästa stranden jag någonsin varit på. man får också åka runt och se apor och Maya bay där filmen "the beach" spelades in. Sedan ligger restaurangen "Pappaya" där som har VÄRLDENS bästa mat men ser ut som skit haha.
Hela thailan är ju väldigt turistig förutom den norra delen. Vill man se Thailand på riktigt utan alldeles för mycket turism ska man åka till Chiang mai, vi hann aldrig ta oss dit och jag ångrar det så jävla mycket. ALLA backpackers man pratar med säger att det ska vara det bästa .
Bangkok och Pattaya och alla dom större städerna är också väldigt coolt att se men jag tycker liksom att det räcker med att vara där bara någon dag, det är mest shemales och prostituerade som försöker dra in en på pingpongshower.
Ao Nang är ett sjukt naja ställe. Inte själva staden men om man bor nära stranden (finns ett skitbra boende hos en gullig tant, billigt, precis vid havet) så kan man ta båt om dagarna till olika öar, Koh Pranang, Koh Phi phi osv är Paradisöar som ligger däromkring!
Alltså jag har MASSVIS med tips om du vill ha fler, men det var en liten början i alla fall ;) Tror jag har kvar våra Thailändska telefoner också så man kan ringa billigare hem till Sverige och till varandra där nere.
Hör gärna av dig om du vill veta mer! (Helt extas över Thailand som du kanske märker, hähähähä)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela